galeta unlu çıtır börek
tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum.bugün sizlerle yapımı kolay ve harika bir lezzet olan bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.yerken milföy tadında aslında hazır yufkadan yapılan bu böreği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili BİR DİLİM DÜŞ arkadaşıma göndermek istiyorum.buyrun bakalım çıtır çıtır böreğimizin tarifine.
malzemeler:
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
galeta unu
içi:peynir
yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.
hazır yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.hazırlanan harç fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürülür.harç sürülen yufka uzunlamasına bıçakla kesilerek 6 uzun şerit yapılır.şeritlerin ucuna beyaz peynir konulur ve muska şeklinde olacak şekilde şerit bitene kadar katlanır.
bu şekilde hazırlanan börekler önce hertarafı olacak şekilde önce hazırlanan harca sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen börekler bir gece dondurucuda saklanır.ertesi gün çözülmeden 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
galeta unu
içi:peynir
yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kapta çırpılır.
hazır yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.hazırlanan harç fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürülür.harç sürülen yufka uzunlamasına bıçakla kesilerek 6 uzun şerit yapılır.şeritlerin ucuna beyaz peynir konulur ve muska şeklinde olacak şekilde şerit bitene kadar katlanır.
bu şekilde hazırlanan börekler önce hertarafı olacak şekilde önce hazırlanan harca sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
tepsiye dizilen börekler bir gece dondurucuda saklanır.ertesi gün çözülmeden 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder