İRİ BULGUR SALATASI (Arşivden)
Bu salatayı geçen yıl 12 Temmuz'da burada yazmıştım. Deneyen, beğenen oldu mu bilmiyorum ama bende her yiyen bayılıyor, bunu biliyorum:) Geçen hafta banka emeklisi arkadaşlarıma yaptığımda onlar da çok beğenmiş ve bir kısmı tarifi tekrar yayınlamamı istemişlerdi. Bugün sabah siteden arkadaşlarımla Seyrekgöl Hobipark'ta yaptığımız kahvaltıda da bahsedince, yine yayınlamam istendi. O yüzden ikinci kez okuyacak arkadaşlardan özür diliyorum. Zira bloğumun tasarımını henüz yaptıramadığım için yan tarafta kategori bölümüm yok ve aranan şey her zaman çok kolay bulunamıyor. Buyrun size yeni fotoğraflanmış hali ve detaylı anlatımı. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
1 su bardağı iri bulgur (yarma da deniyor ama aşurelik buğdayla karıştırılmasın)
1 iri kuru soğan
Zeytinyağı - tuz
1 iri limonun suyu
Yarım demet dereotu
5-6 sap taze soğan
2 su bardağı su (diri kalırsa yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
2-3 adet domates
İsteğe bağlı olarak mısır
Yapılışı:
*********
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine 2 bardak suyu, tuzu ve limon suyunu koyup kaynatın ve bulguru salıp altını kısın. Bulgur suyunu çekince kapatın ve soğumak üzere dinlenmeye bırakın. Bu arada domatesleri küp küp doğrayın, dereotunu ve taze soğanları ince ince kıyın. Pilav tamamen soğuduğunda doğranmış malzemeleri içine katıp iyice karıştırın. Limon, yağ ve tuz miktarını tadarak test edin, gerekirse ilave yapın. Çünkü bu malzemelerin yetersiz olması lezzeti olumsuz yönde etkileyebiliyor.İstediğiniz başka malzeme varsa ilave edin ve fotoğraftaki gibi süsleyin..
Malzemeler:
************
1 su bardağı iri bulgur (yarma da deniyor ama aşurelik buğdayla karıştırılmasın)
1 iri kuru soğan
Zeytinyağı - tuz
1 iri limonun suyu
Yarım demet dereotu
5-6 sap taze soğan
2 su bardağı su (diri kalırsa yarım bardak daha ekleyebilirsiniz)
2-3 adet domates
İsteğe bağlı olarak mısır
Yapılışı:
*********
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine 2 bardak suyu, tuzu ve limon suyunu koyup kaynatın ve bulguru salıp altını kısın. Bulgur suyunu çekince kapatın ve soğumak üzere dinlenmeye bırakın. Bu arada domatesleri küp küp doğrayın, dereotunu ve taze soğanları ince ince kıyın. Pilav tamamen soğuduğunda doğranmış malzemeleri içine katıp iyice karıştırın. Limon, yağ ve tuz miktarını tadarak test edin, gerekirse ilave yapın. Çünkü bu malzemelerin yetersiz olması lezzeti olumsuz yönde etkileyebiliyor.İstediğiniz başka malzeme varsa ilave edin ve fotoğraftaki gibi süsleyin..
0 yorum:
Yorum Gönder