MANTAR KONSERVESİ

Pazarda mantarları satan gençle konserve muhabbetine girince "abla, geçen gün bir hanım daha konserve yapmak için aldı; neden konserve yapıyorsunuz ki, her mevsim mantar var?" diye sorunca şöyle bir düşündüm "haklı olabilir mi acaba?" diye. Haklı olabilir belki ama market sokağınızın başında bile olsa, hani şöyle "ha.." deyince elinizin altında bulunması iyi olmaz mı? Olur ya; aniden pizza yapmaya, tavuk yemeğine koymaya veya bir et yemeğinin yanına garnitür olarak servis etmeye karar verdiğinizde çıkıp almak yerine, evde olanı kullanıvermek ne kadar pratik olur bir düşünsenize..  Bir de 2.ci İzmirli Yemek Bloğu Yazarları Toplantısına katılan arkadaşlarım artık gayet iyi biliyor ki ben "biraz" şehir merkezine uzakta yaşıyorum ve canım her istediğinde burnumun dibinde manav-market bulma imkanım maalesef yok, yani stok şart:))

Geçen gün eşim konserve yapımına merak salıp internette araştırırken sevgili Tülin'in SİHİRLİ TATLAR bloğunda bu tarife (orijinali için tık ) rastlamış, "biz de yapabiliriz" dedi. Aldım ve hemen uyguladık, gerçekten de çok başarılı oldu. Herşeye rağmen "elimin altında bulunsun" diyenlerdenseniz, buyrun afiyet olsun..
Malzemeler:
****************
*1 kg. mantar
*2 adet limonun suyu
*1 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
*****************
*Mantarları yıkayın ve içine limon suyuyla tuzu eklediğiniz tencereye koyun.
*Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tuttuğunuz mantarları kevgirle alıp "kapağını yenilediğiniz"  kavanozlarınıza doldurun.
*Üzerlerine kaynatma işlemini yaptığınız limonlu-tuzlu sudan doldurarak kapaklarını sıkıca kapatın.
*Kavanozları açık renkli bir mutfak bezine veya kağıt havlunun üzerine ters çevirerek koyun ve tamamen soğuyana kadar bekletin.
*Hiç sızıntı olmamışsa ve kapağı hafifçe açmaya çalıştığınızda zorlanıyorsa konserveniz olmuş demektir.
*Kullanana kadar buzdolabında bekletin. Açtıktan sonra da tamamını tüketmeye çalışın..











0 yorum:

Yorum Gönder