ebegömeci yaprağı sarması
tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlık,esenlik diliyorum.bir önceki yayınladığım tarifteki FİNCAN ın fırında çatlayıp çatlamadığını merak eden arkadaşlara buradan söylemek isterimki kesinlikle çatlamıyor.içiniz rahat deneyebilirsiniz. bugünde sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.değişik ve lezzetli bir sarma için buyrun tarifimize:
malzemeler:
yeterli miktarda ebegömeci yaprağı
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 kurusoğan
pulbiber,kurunane,tuz,sıvıyağ
maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
tencereye sıvıyağ alınır ve küçük küçük doğranmış kurusoğan kavrulur.salça eklenir ve salçayla soğan kavrulurken yıkanmış pirinç ilave edilir.kavrulan pirince doğranmış maydonoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
ebegömeci yaprakları kaynar suya batırılır ve hemen alınıp soğuk suya atılır.
hazırlanan harçla ebegömeci yaprakları sarılır ve tencereye dizilir.az su ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilir.
pişen ebegömeci sarması tabğa alınarak sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
afiyet olsun.
malzemeler:
yeterli miktarda ebegömeci yaprağı
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 kurusoğan
pulbiber,kurunane,tuz,sıvıyağ
maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
tencereye sıvıyağ alınır ve küçük küçük doğranmış kurusoğan kavrulur.salça eklenir ve salçayla soğan kavrulurken yıkanmış pirinç ilave edilir.kavrulan pirince doğranmış maydonoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
ebegömeci yaprakları kaynar suya batırılır ve hemen alınıp soğuk suya atılır.
hazırlanan harçla ebegömeci yaprakları sarılır ve tencereye dizilir.az su ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilir.
pişen ebegömeci sarması tabğa alınarak sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder