FINDIK RÜYASI

Evde atıştırmalık minik diyet kurabiyeler bulundurmaya özen gösteririm hep. Yanına bir bardak sütle eşim de ben de severiz. Ancak bu kez sadece yağ kısmıyla pek diyet olmayan, buna karşın şekeri az, fındık lezzetli minik kurabiyeler yaptım. Blog yazmaya başlamadan önce bu kurabiyelerden yapmıştım aslında. Ancak onlar hem daha iriydi hem de sıvı yağla yapılmışlardı. Bu kez kendinden yumuşak margarin kullanarak yaptım, çünkü tarifin orijinalinde de öyleydi. Ve tadımlık boyutta minik minik yuvarladım. Diğer türlü de, böyle de kıyır kıyır ve çok lezzetli oldu.

Malzemeler:
*************
1 yumurta (sarısı içine,beyazı üstüne)
Kırılmış haliyle yarım su bardağı kırık fındık
3 su bardağı un (ben 2 ölçü kepekli,1 ölçü beyaz un kullandım)
125 gr. kendinden yumuşak veya oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin veya tereyağı (dilerseniz yarım su bardağı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (vanilya sevmiyorsanız tarçın da kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
***********
Yumurtanın beyazını ve kırık fındığı ayrı birer tabağa koyup geri kalan malzemeyi bir kapta karıştırın ve yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde veya benimkiler gibi minik kurabiyeler elde etmek istiyorsanız kalamata zeytin büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine biraz bastırıp önce yumurta akına sonra kırık fındığa batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25  dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis edin.
Küçük bir not: Fırındayken kurabiyenin üzerine bastığınızda serte yakın bir his alırsanız, pişmiş demektir. Tam sertleşmesini bekleyip fırından öyle çıkarırsanız, kaya gibi yani "dişkıran" cinsten olurlar:))










0 yorum:

Yorum Gönder