Fırında İki Katlı Tavuklu Pilav
![]() |
Fırında İki Katlı Tavuklu Pilav |
Malzemeler :
- 2 su b. bulgur
- 3 su b. pirinç
- 1 soğan
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 kase mantar
- 5 tavuk baget
- 1 çorba k. salça
- tavuk suyu
- sıvıyağ
- tuz
Hazırlanışı :
1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı aın.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ilave edin. Diğer tencereye sıvıyağ alın.Üzerine soğanı ilave edin.Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı salça
ilave edip karıştırın.
Fırın kabına kavrulmuş olan bulguru ilave edin.Üzerine kavrulmuş pirinci ilave edin.Pirncin üzerine 5 adet tavuk bageti ilave edin. Üzerine mantarları ilave edin. Üzerine tavuksuyu ve sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış olan 180 dereclik
fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder