Alman Pastası Tarifi


Malzemeler
Kek İçin :

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 120-130 gr erimiş margarin
  • 2 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
  • 6 çay bardağı elenmiş un (içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

Krema :

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz kadar margarin
  • Vanilya
  • Pudra şekeri


Hazırlanışı
  • . Önce yumurta ve şekeri çırpın,
  • . Üstüne diğer malzemeleri de ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin.
  • . Yuvarlak kek kalıbının içine dökün(kek kalıbını yağlamayı unutmayın),
  • . 175 derecede önceden ısıttınız fırında 40-50 derece pişiriniz(üstünün iyice kızarmış olduğuna dikkat edin)
  • . Fırında kek pişerken un,şeker,süt ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • . En sonunda margarini de ekleyerek ateşten indirin.
  • . Pişen keki ikiye bölün ve ortasına hazırladığınız kremayı sürün
  • . Diğer parçasını da üstüne kapatın ve üstüne bolca pudra şekeri serpin.
  • . Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder