Alman Pastası Tarifi
Malzemeler
Kek İçin :
- 4 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 120-130 gr erimiş margarin
- 2 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
- 6 çay bardağı elenmiş un (içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
Krema :
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Ceviz kadar margarin
- Vanilya
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- . Önce yumurta ve şekeri çırpın,
- . Üstüne diğer malzemeleri de ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin.
- . Yuvarlak kek kalıbının içine dökün(kek kalıbını yağlamayı unutmayın),
- . 175 derecede önceden ısıttınız fırında 40-50 derece pişiriniz(üstünün iyice kızarmış olduğuna dikkat edin)
- . Fırında kek pişerken un,şeker,süt ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
- . En sonunda margarini de ekleyerek ateşten indirin.
- . Pişen keki ikiye bölün ve ortasına hazırladığınız kremayı sürün
- . Diğer parçasını da üstüne kapatın ve üstüne bolca pudra şekeri serpin.
- . Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder