BEBEK KABAK HAŞLAMASI
Geçen hafta annem ve halam - epeydir istemelerine rağmen hayata geçirememişlerdi - nihayet bize geldiler. Gerçi annem torununu görmeyi hayal ederken, o İstanbul'daydı ama ne yapalım, kısmet.. İki gece kaldılar, annem her zamanki gibi beyhude sivrisineklerle savaştı (Don Kişot misali:)) ama sinekler yine bildiklerini okuyup onu kalbura çevirdiler:) Perşembe günü onları Bostanlı'da bir AVM'ye gezmeye götürdüm, dönüşte de köyün pazarına uğradık. Bu parmak büyüklüğündeki bebişleri oradan aldık sizin anlayacağınız.. Ben bol sarımsaklı haşlamasına bayılırım, o yüzden başka bir şey düşünmedim bile. Ablam onları alıp götürmek üzere akşam yemeğine gelince, ona da kısmet oldu yemek. Afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
Yarım kg. bebek kabak
Sosu için:
------------------
1 limonun suyu
Dilediğiniz miktar zeytinyağı (pek sakınmayın derim:)
Tuz
En az 4-5 diş dövülmüş sarımsak (bütün püf noktası bu zira)
Gerekirse birkaç kaşık su (sos miktarını çoğaltmak için)
Yapılışı:
*****************
*Kabakları güzelce yıkayın ve teğpelerini kesip attıktan sonra boylamasına ikiye kesin (bütün de bırakabilirsiniz ama sosu daha bol çekmesi için bölmekte fayda var)
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Süzerek çıkarın, kayık tabağa alın.
*Kaynama esnasında sosunuzu hazırlayın. Bunun için sos malzemesinin hepsini bir kapta karıştırın.
*Sosu sıcak haldeki kabakların üzerine boca edip iyice karıştırın ve kabakların sosu emmesini sağlayın.
*Soğuk servis edin.
Malzemeler:
******************
Yarım kg. bebek kabak
Sosu için:
------------------
1 limonun suyu
Dilediğiniz miktar zeytinyağı (pek sakınmayın derim:)
Tuz
En az 4-5 diş dövülmüş sarımsak (bütün püf noktası bu zira)
Gerekirse birkaç kaşık su (sos miktarını çoğaltmak için)
Yapılışı:
*****************
*Kabakları güzelce yıkayın ve teğpelerini kesip attıktan sonra boylamasına ikiye kesin (bütün de bırakabilirsiniz ama sosu daha bol çekmesi için bölmekte fayda var)
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Süzerek çıkarın, kayık tabağa alın.
*Kaynama esnasında sosunuzu hazırlayın. Bunun için sos malzemesinin hepsini bir kapta karıştırın.
*Sosu sıcak haldeki kabakların üzerine boca edip iyice karıştırın ve kabakların sosu emmesini sağlayın.
*Soğuk servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder