HOŞ BİR KABAK YEMEĞİ
Yaz ve cehennem sıcakları, beraberinde müthiş bir enerji düşüklüğü getirdi bana. Hep böyle olur zaten; insanlar güneşi görünce enerji dolarlar, benim şarjım inadına boşalır:) Bir yığın tarifim birikti. İşin kötüsü, bunları artık yazmam lazım; mevsimi geçtikten sonra bu sebze ve meyvelerle verilen tariflerin bir kıymeti kalmayacak. İşte bu yüzden bugün şöyle bir silkelendim; hamam suyu kıvamındaki ! havuza girip nemimi attıktan sonra size geldim:)
Birkaç hafta evvel canım Çenebaz' ımı ziyarete gitmiştim. Ben yemek blogger'ı, o da yemek delisi olunca:) muhabbet haliyle o tarafa doğru kaydı ister istemez. Portakal Ağacı' nda görmüş, Gülriz Sururi' nin son kitabından alıntıymış, bu yemeği tarif etti bana. Hatta adı da aynen böyleymiş "Hoş Bir Kabak Yemeği". O yapmış, bayılmışlar. Ben de gelir gelmez denedim, gerçekten de çok hoş. Kabağın yapımı muhtelif ama bir de böyle deneyin derim, hem kolay hem de lezzetli.. Çenebaz' ıma teşekkürler, size de afiyet olsun..
Malzemeler:
*****************
1 kg. kabak
3 adet kurusoğan
7-8 diş sarımsak
2 adet domates
Dereotu, tuz ve zeytinyağı dilediğiniz kadar
Yapılışı:
*************
*Tencerenizin dibine zeytinyağınızı döküp, soğanları ay şeklinde piyazlık doğrayın.
*Üzerine domatesleri de küp küp doğrayıp yayın.
*Kabakları uzunlamasına ikiye böldükten sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve yayın (evet yanlış okumadınız; kabaklar domateslerin üstüne konuluyor:)
*En üste tuzunu ve dilimlediğiniz sarımsakları koyun. Hiç su eklemeden, sadece kabaklar yumuşayana kadar ve mümkünse kaşık sokmadan sallayarak pişirin.
*Üzerine dereotu serpiştirip servis edin..
Birkaç hafta evvel canım Çenebaz' ımı ziyarete gitmiştim. Ben yemek blogger'ı, o da yemek delisi olunca:) muhabbet haliyle o tarafa doğru kaydı ister istemez. Portakal Ağacı' nda görmüş, Gülriz Sururi' nin son kitabından alıntıymış, bu yemeği tarif etti bana. Hatta adı da aynen böyleymiş "Hoş Bir Kabak Yemeği". O yapmış, bayılmışlar. Ben de gelir gelmez denedim, gerçekten de çok hoş. Kabağın yapımı muhtelif ama bir de böyle deneyin derim, hem kolay hem de lezzetli.. Çenebaz' ıma teşekkürler, size de afiyet olsun..
Malzemeler:
*****************
1 kg. kabak
3 adet kurusoğan
7-8 diş sarımsak
2 adet domates
Dereotu, tuz ve zeytinyağı dilediğiniz kadar
Yapılışı:
*************
*Tencerenizin dibine zeytinyağınızı döküp, soğanları ay şeklinde piyazlık doğrayın.
*Üzerine domatesleri de küp küp doğrayıp yayın.
*Kabakları uzunlamasına ikiye böldükten sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyin ve yayın (evet yanlış okumadınız; kabaklar domateslerin üstüne konuluyor:)
*En üste tuzunu ve dilimlediğiniz sarımsakları koyun. Hiç su eklemeden, sadece kabaklar yumuşayana kadar ve mümkünse kaşık sokmadan sallayarak pişirin.
*Üzerine dereotu serpiştirip servis edin..
0 yorum:
Yorum Gönder