Muhallebili Kadayıf
![]() |
Muhallebili Kadayıf |
- Yarım kg kadayıf
- 125g tereyağı+125g margarin
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
Hazırlanışı:
Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)
0 yorum:
Yorum Gönder