Peynirli Su Böreği
![]() |
Peynirli Su Böreği |
- 1 kg.söke un
- 4 tatlı K.Tuz
- 4 Yumurta
- Alabildiği Kadar Su
Açmak İçin:
- Nişasta
Tabanı İçin:
- Baklava Yufkası
İç Harcı İçin:
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri İçin:
- 200 Gr Margarin
- 100 Gr Tereyağı
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın ve tuz serpin.Ortaya yumurtayı kırın.Ortasından karıştırın.Ilık su ekleyerek yoğurun.Yoğurduktan sonra dinlendirin.Hamuru 5'er cm.lik bezelere ayırın.Her hamuru incecik açın.Aralarına nişasta serpin ve üstüste yerleştirin.Ardından üçgen şekilde kesin.Büyük bir tencerede su kaynatın.İçine 5 yemek kaşığı kadar tuz atın.Su kaynadıktan sonra üçgen hamurları birer birer tencereye atın.Beş dakika kadar kaynar suda beklettikten sonra süzgece alın.Hamurları soğuk suya tutun.Tepsiyi eritimiş margarin ve tereyağı ile yağlayın.Böreğin tabanı için 5-6 sıra baklavalık yufka yerleştirin.Her katına eritilmiş tereyağından serpin.Üçgen hamurların yarısını dalgalı şekilde yerleştirin.Peyniri ve doğranmış maydanozu serpin.Dilerseniz de üzerine kaşar peyniri rendeleyin.Hamurların kalan yarısını üzerine kapatın.Kalan eritilmiş yağı da üzerine dökün.Bıçakla dilimleyin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder