TARATORLU BÖRÜLCE

Yaz sebzeleriyle çılgına dönmüş ve başım fır fır dönerken:) bu aralar sizi de bayabilirim, peşinen kusura bakmayın ! Haksız mıyım ama? Pazarda kendimi kaybediyorum resmen.. Hangi tezgaha koşacağımı bilemiyorum:) Geçen hafta eşim börülceyi böyle rca etti, ben de seyrek yapmakla birlikte, en azından biliyor olduğumdan, yapıverdim hemen. Uzun aradan sonra değişik oldu hepimiz için. Afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
Yarım kg. taze börülce

Sosu için:
-------------------
İki çorba kaşığı robotten geçirilmiş kuru ve toz bayat ekmek veya ıslatıp ufaladığınız iki dilim ekmek içi
1 limonun suyu
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kıvam çok koyuysa, açmaya yetecek kadar su (az)
Yapılışı:
**************
*Börülcelerinizi yıkayıp klasik usul temizleyin ve kaynayan tuzlu suya atıp diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Sudan alıp soğuk sudan geçirin.
*Haşlama esnasında sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle ekmeklerinizi kuru toz veya ıslatılıp ufalanmış olarak hazırlayın ve bir karıştırma kabına alın.
*Sarımsakları dövün, ekleyin.
*Limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Biraz bulamaç kıvamında olacaktır. Eğer öyleyse, az az su ekleyip boza kıvamında bir sos elde edin ve haşlayıp süzülmüş sıcak haldeki börülcenize boca edin. İyice yedirin. Servise kadar geçen sürede aklınıza geldikçe karıştırın ve malzemenin birbirini çekmesini sağlayın.
*Süsleyip servis edin..

0 yorum:

Yorum Gönder