Acemi Usülü Pirinç Pilavı
![]() |
Acemi Usülü Pirinç Pilavı |
Malzemeler:
- Jasmine pirinç
- Tuz
- Yağ
- Su
- Şehriye
Hazırlanışı:
Önce bir tencerede tuzlu su kaynatıyoruz su ne kadar çok olursa o kadar iyi. Ben yasemin (jasmine) pirinç tavsiye ediyorum. Sonra pirinçleri yıkayıp sıcak suya atıyoruz ara sıra kontrol ederek çok yumuşak olmayacak şekilde pişirip süzüyoruz sonra tekrar tencereye alıp 15 dk çok kısık ateşte dinlendiriyoruz üzerine hangi yağı kullanıyorsanız eritip kızdırıp üzerine döküyoruz karıştırıp kapatıyoruz Hiç pilav yapamayan biri bu yöntemle tutturabilir.
Tarif için Canan Shukr 'e teşekkür ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder