Adana Kuru Patlıcan
![]() |
| Adana Kuru Patlıcan |
Malzemeler :
- 1 Dizi Kuru Patlıcan
- 1,5 Su B. Pirinç
- 1 Su B. Haşlanmış Nohut
- 2 Soğan
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- 1 Çorba K. Biber Salçası
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Tutam Dereotu
- 2 Domates
- Nar Ekşisi
- Sıvıyağ
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Hazırlanışı
Kuru patlıcanları 5 dakika haşlıyoruz. İç harcı için, maydanoz ve dereotunu doğruyoruz. Karıştırma kabının içine pirinç, rendelenmiş soğan, domates ve biber salçası, doğranmış dereotu ve maydanoz , rendelenmiş domates, sıvıyağ, tuz, karabiber, nane ve nar ekşisini katıp el ile yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz harcı haşlanmış patlıcanların içine dolduruyoruz. Doldurulmuş patlıcanları tencereye diziyoruz. Patlıcanların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz.
Kısık ateşte dolmaları pişirip servis ediyoru
Yoğurduğumuz harcı haşlanmış patlıcanların içine dolduruyoruz. Doldurulmuş patlıcanları tencereye diziyoruz. Patlıcanların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyup üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz.
Kısık ateşte dolmaları pişirip servis ediyoru

0 yorum:
Yorum Gönder