Barbunya Pilaki
![]() |
| Barbunya Pilaki |
Malzemeler:
- Yarım Kg Barbunya
- 2 Patates
- 1 Havuç
- 1 Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Zeytinyağı
- Yarım Limon
- Tuz
- Şeker
- Su
- Üzeri İçin:
- Maydanoz
Hazırlanışı:
Barbunyaları haşlıyoruz. Soğan ve havucu doğrayıp geniş bir tencerede zeytinyağı ile kavuruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz.
Domates salçasını katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlanan barbunyaları katıyoruz.
Gerekirse biraz daha sıcak su koyuyoruz. Şeker ve tuzunu katıp pişirmeye devam ediyoruz.
Domates salçasını katıyoruz. Sıcak su döküyoruz. Haşlanan barbunyaları katıyoruz.
Gerekirse biraz daha sıcak su koyuyoruz. Şeker ve tuzunu katıp pişirmeye devam ediyoruz.
Sebzeler iyice piştikten sonra doğranmış maydanoz ile servis ediyoruz.

0 yorum:
Yorum Gönder