KAHVALTILIK KAŞARLI EKMEK
Dünkü yazımda, tariflere hızlı giriş yapacağımı söylemiştim. Sözümü tutuyorum ve "en hızlı hazırlanan" tarifimle sözkonusu girişi yapıyorum:)
Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biridir bu. Annem sık sık sabah kahvaltılarımız için hazırlardı. Son derece pratik, hızlıca yapılabilen ve açlıktan gözü dönmüş ev ahalisini fazla bekletmeden vuslata erdiren bu nefis ekmekleri - büyük ihtimal yapıyorsunuzdur zaten ama- denemediyseniz yarının cumartesi olduğunu hatırlatarak hemen tavsiye edeceğim:) Üzerinin malzemesi zevk ve hayal gücünüze kalmıştır.. Tercih sizin. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
Dilediğiniz sayıda dilim ekmek
Üzerlerini kapatacak kadar ince dilimli kaşar peyniri ve domates
Kaşarın altına ekmeklere sürmek isterseniz margarin veya tereyağı (ben kullanmıyorum)
Üzerine dilerseniz ilave tuz, pul biber, kekik, vs..
Yapılışı:
****************
*Öncelikle yağ sürmek istiyorsanız, dilimlerinizi yağlayın.
*Üzerine önce kaşar dilimlerini, sonra domateslerinizi sıralayın. Kaşarların ekmekleri olabildiğince kapatmasına özen gösterin, aksi takdirde peynirsiz kalan açık kısımlar çok çabuk kömür olur..
*Tuz ve baharat kullanacaksanız, onları da ekin.
*Fırınınızın sadece ızgarasını (yani üst rezistansını) çalıştırarak, domatesler kızarana ve kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun ve çıkarın.
*Sıcak sıcak servis edin..
Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biridir bu. Annem sık sık sabah kahvaltılarımız için hazırlardı. Son derece pratik, hızlıca yapılabilen ve açlıktan gözü dönmüş ev ahalisini fazla bekletmeden vuslata erdiren bu nefis ekmekleri - büyük ihtimal yapıyorsunuzdur zaten ama- denemediyseniz yarının cumartesi olduğunu hatırlatarak hemen tavsiye edeceğim:) Üzerinin malzemesi zevk ve hayal gücünüze kalmıştır.. Tercih sizin. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
Dilediğiniz sayıda dilim ekmek
Üzerlerini kapatacak kadar ince dilimli kaşar peyniri ve domates
Kaşarın altına ekmeklere sürmek isterseniz margarin veya tereyağı (ben kullanmıyorum)
Üzerine dilerseniz ilave tuz, pul biber, kekik, vs..
Yapılışı:
****************
*Öncelikle yağ sürmek istiyorsanız, dilimlerinizi yağlayın.
*Üzerine önce kaşar dilimlerini, sonra domateslerinizi sıralayın. Kaşarların ekmekleri olabildiğince kapatmasına özen gösterin, aksi takdirde peynirsiz kalan açık kısımlar çok çabuk kömür olur..
*Tuz ve baharat kullanacaksanız, onları da ekin.
*Fırınınızın sadece ızgarasını (yani üst rezistansını) çalıştırarak, domatesler kızarana ve kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun ve çıkarın.
*Sıcak sıcak servis edin..
0 yorum:
Yorum Gönder