Mengen Pilavı

Mengen Pilavı
Mengen Pilavı


Çok lezzetli bir pilava benziyor. Kuzu etleri, mantar, tereyağı ve dereotu ayrı bir güzellik katmış pilava. Pilavı yapacaklara afiyet olsun

Malzemeler :

  • 2 su b. pirinç
  • 200 gr. kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 kase mantar
  • 3 domates
  • 1 su b. ceviz
  • 1 çorba k. tereyağı
  • tuz, karabiber
  • dere otu
  • sıvıyağ
  • su
 

Hazırlanışı :
Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin.
Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin.
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder