Patatesli Dereotlu Bazlama
![]() |
Patatesli Dereotlu Bazlama |
Malzemeler :
- 4 Su B. Un
- Yarım Pk. Yaşmaya
- 1 Haşlanmış Patates
- 1 Tutam Dereotu
- Tuz
- Su
Garnitürü İçin:
- Çeri Domates
- Minik Marul
- Örgü Peyniri
- Dil Peyniri
Üzeri İçin:
- Tereyağı
Hazırlanışı:
Bazlama hamuru için, un, yaşmaya, haşlanmış patates, ince doğranmış dereotu, tuz ve aldığı kadar suyu bir kabın içerisine alıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine bastırarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalandıktan sonra bazlamalarımızı gözleme aparatında ya da çok az yağ koyduğumuz bir tavada önlü arkalı olarak pişiriyoruz. Piştikten sonra üstlerine tereyağ sürüp servis tabağına seriyoruz. Ortasına domates, marul ve peynir çeşitlerini koyup servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder