Elma Zamanı
Epey zaman önce bu tarifi portakal ağacı sitesinde görmüş fakat bir türlü deneme fırsatı bulamamıştım. Canım sütlü bir tatlı çekince hemen aklıma geldi bir deneyeyim dedim. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu. Sadece alta konulan petibör bisküviyi pişen elmanın suyuyla ıslatmanızı tavsiye ederim yoksa bisküvi sert kalıyor.
Elmalı Sütlü Tatlı
Muhallebi malzemeleri:
- 750ml süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
diğer malzemeler:
- 4 veya 5 adet sarı elma
- her bir elma parçasına 1 y.k. toz şeker
- 8 veya 10 adet pötibör bisküvi
- hindistan cevizi
Hazırlanması:
- Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
- Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
- İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
- Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder