Harikulade Abant Çorbası Tarifi
Malzeme Listesi
150 Gr. Kıyma
1 Patates
1 Soğan
1 Kase Yoğurt
2 Çorba Kaşık Un
1 Yumurta Sarısı
Yarım Limon
1 Tutam Dereotu
1 Çorba Kaşık Tereyağı
Su
Tuz
1 Patates
1 Soğan
1 Kase Yoğurt
2 Çorba Kaşık Un
1 Yumurta Sarısı
Yarım Limon
1 Tutam Dereotu
1 Çorba Kaşık Tereyağı
Su
Tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabının içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber atıp yoğuruyoruz. Köftelerden küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri hafifçe unluyoruz.
Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Biraz soğuk su dökerek karıştırıyoruz. Su kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz.
İçerisine rendelenen patatesi ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, kaseye yoğurdu alıyoruz. Unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek çırpıyoruz.
Soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye koyarak karıştıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş döküp servis ediyoruz.
Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Biraz soğuk su dökerek karıştırıyoruz. Su kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz.
İçerisine rendelenen patatesi ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, kaseye yoğurdu alıyoruz. Unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek çırpıyoruz.
Soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye koyarak karıştıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş döküp servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder