Sebzeli Pilav Tarifi
![]() |
Sebzeli Pilav Tarifi |
Malzeme Listesi
4 Su B. Pirinç
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Et Suyu
3 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
1 Pk. Mantar
4 Domates
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Et Suyu
3 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
1 Pk. Mantar
4 Domates
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Mantarları doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Üzerine doğranan biberleride ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Pilav İçin: Yıkanmış pirinçleri tereyağına alıp kavuruyoruz. Üzerine doğranmış domatesleri döküp karıştırıyoruz. Kavrulan mantar ve biberleri pirincin üzerine ilave ediyoruz.
Et suyunu, suyunu ve tuzunu da döküp kapağını kapatıyoruz. Bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Pilav İçin: Yıkanmış pirinçleri tereyağına alıp kavuruyoruz. Üzerine doğranmış domatesleri döküp karıştırıyoruz. Kavrulan mantar ve biberleri pirincin üzerine ilave ediyoruz.
Et suyunu, suyunu ve tuzunu da döküp kapağını kapatıyoruz. Bir iki tıkırdadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder