TAVA BÖREĞİ
Hepimizin üç aşağı beş yukarı bildiği ve yaptığı bir şeydir bu. Hatta çoğumuzun (tıpkı benim gibi) hiçbir yerden görüp öğrenmediği halde, malzemesinin veya vaktinin az olduğu bir gün kendi hayal gücüyle uydurduğuna bile eminim:) Sevgili Tülay (Hepleziz) 'da gördüğüm gün "aaa ben bunu uzun zamandır niye yapmıyorum yaa?" diye sevindirik oluverdim:) Üstelik oğlum da eşim de bayıldı. Sağolasın Tülaycığım; hem orijinal tarifin için, hem de bu güzel lezzeti bana tekrar hatırlattığın için. Artık hatırladım ya, her fırsatta dipfrizden bir yufka çıkıyor ve hooop tavaya.. Yanına da illa ki çay tabii. Afiyet olsun..
Malzemeler:
********************
*1 adet yufka
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
*Malzemeyi ufak bir muhallebi kasesine tamamlayacak kadar süt
İçi için:
----------------
*150-200 gr. kadar beyaz peynir / İzmir tulumu / kaşar peyniri (İzmirtulumuyla yaptığımda daha lezzetli oldu)
*Gerekiyorsa tuz ve az karabiber-pul biber
*8-10 sap maydanoz
Yapılışı:
******************
*Sıvı karışım için yumurtayı kasede çırpın, üzerine yedirerek yağ ve sütü ekleyin.
*Yumurta fırçası yardımıyla sıvı karışımdan biraz tavanın dibine sürün ve kaplayın.
*Yufkayı ortadan ikiye bölün ve yarısını tavaya yayın, kenarları dışarıya sarksın.
*Yufkanın diğer yarısını ikiye bölün ve ilk parçasını yarım yufkanın üzerine yayın. Üzerini ıslatın.
*Rendelediğiniz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu harmanlayın. Tuzunu ve baharatını ekleyin. Tepsideki yufkaya sıvı karışımdan fırçayla sürün. Üzerine peynirli harcı tamamen yaydırın.
*İkiye böldüğünüz yarım yufkanın diğer yarısını da peynirin üzerine kapatın. Üzerini ıslatın.
*Yarım yufkanın dışarıya sarkan kısımlarını sırayla katlayıp böreği kapatın.
*Bir tarafının kızardığını kontrol ederek gördükten sonra, diğer tarafını bir kapak veya tabak yardımıyla ters-yüz edin ve pişirin.
*Her iki tarafı benek benek olduğunda böreğiniz pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis edin.
Malzemeler:
********************
*1 adet yufka
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
*Malzemeyi ufak bir muhallebi kasesine tamamlayacak kadar süt
İçi için:
----------------
*150-200 gr. kadar beyaz peynir / İzmir tulumu / kaşar peyniri (İzmirtulumuyla yaptığımda daha lezzetli oldu)
*Gerekiyorsa tuz ve az karabiber-pul biber
*8-10 sap maydanoz
Yapılışı:
******************
*Sıvı karışım için yumurtayı kasede çırpın, üzerine yedirerek yağ ve sütü ekleyin.
*Yumurta fırçası yardımıyla sıvı karışımdan biraz tavanın dibine sürün ve kaplayın.
*Yufkayı ortadan ikiye bölün ve yarısını tavaya yayın, kenarları dışarıya sarksın.
*Yufkanın diğer yarısını ikiye bölün ve ilk parçasını yarım yufkanın üzerine yayın. Üzerini ıslatın.
*Rendelediğiniz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu harmanlayın. Tuzunu ve baharatını ekleyin. Tepsideki yufkaya sıvı karışımdan fırçayla sürün. Üzerine peynirli harcı tamamen yaydırın.
*İkiye böldüğünüz yarım yufkanın diğer yarısını da peynirin üzerine kapatın. Üzerini ıslatın.
*Yarım yufkanın dışarıya sarkan kısımlarını sırayla katlayıp böreği kapatın.
*Bir tarafının kızardığını kontrol ederek gördükten sonra, diğer tarafını bir kapak veya tabak yardımıyla ters-yüz edin ve pişirin.
*Her iki tarafı benek benek olduğunda böreğiniz pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder