TAVUKLU MERCİMEKLİ PİDE
Geçen gün yeşil mercimek yemeği için haşladığım mercimek fazla kaçınca ve benim canım da akşam için pide yapmak isteyince çıktı ortaya bu pideler. Pide salonlarında menüye bir bakıyorsunuz, bilmem kaç çeşit pide.. "Neden olmasın?" dedim ama tabii ki içini gönlümce zenginleştirerek sonuç aldım. Dener misiniz bilmem lakin çoğunuzun beğeneceğine eminim.. Eşime çok değişik geldi ve beğenerek yedi. Şimdiden afiyet olsun (bu arada fotoğraflar yanıltmasın; zira pideler göründüklerinden çok daha lezzetliydi ve bitmeden zar zor çekebildim bu kareleri:)
Malzemeler:
*****************************
Hamuru için:
----------------------
*350 gr. un
*225 ml.su
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ
*1 çay kaşığı instant maya
*1 fiske tuz
İç harcı:
-----------------------
*1 su bardağı mercimek (fazlaca haşlayın)
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet tavuk göğsü (haşlayın)
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*2 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça (cinsi önemli değil)
*Tuz - karabiber
*İsteğe göre pul biber - maydanoz (ben kullanmadım)
Yapılışı:
************************
*Hamur malzemesini karıştırıp elinizden kurtulana kadar yoğurun. Ele yapışmaz hale gelince ağzını örtüp ılık bir yerde dinlendirin.
*Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında çevirin, içine haşlanmış yeşil mercimeği ve haşlayıp didiklediğiniz tavuk etini ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada tuz ve baharatını, maydanozunu (dilerseniz) ekleyin.
*Domates rendesini ve salçayı da katıp malzemelerin lezzetleri birbirini çekene kadar kavurun ve ılınmak üzere kenara alın.
*Bu arada kabaran hamurunuzu unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun ve küçültün.
*Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun pide şeklinde açın (oklava veya elinizle)
*İçine harcınızdan yeterli miktarda koyup uygun şekli verin.
*Bütün hamur ve harcı buluşturduktan sonra önceden 200 dereceye ayarladığınız fırınınızda pideleri 10-15 dakika kadar yani sadece üzerleri biraz kızarıncaya dek pişirin. Gerekirse üzerlerine katı yağ sürerek sıcak sıcak servis edin.
Not: Çalışan ve vakti olmayan arkadaşlar aynı içi hazırlayıp, pideciye de yaptırabilirler..
Malzemeler:
*****************************
Hamuru için:
----------------------
*350 gr. un
*225 ml.su
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ
*1 çay kaşığı instant maya
*1 fiske tuz
İç harcı:
-----------------------
*1 su bardağı mercimek (fazlaca haşlayın)
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet tavuk göğsü (haşlayın)
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*2 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça (cinsi önemli değil)
*Tuz - karabiber
*İsteğe göre pul biber - maydanoz (ben kullanmadım)
Yapılışı:
************************
*Hamur malzemesini karıştırıp elinizden kurtulana kadar yoğurun. Ele yapışmaz hale gelince ağzını örtüp ılık bir yerde dinlendirin.
*Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında çevirin, içine haşlanmış yeşil mercimeği ve haşlayıp didiklediğiniz tavuk etini ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada tuz ve baharatını, maydanozunu (dilerseniz) ekleyin.
*Domates rendesini ve salçayı da katıp malzemelerin lezzetleri birbirini çekene kadar kavurun ve ılınmak üzere kenara alın.
*Bu arada kabaran hamurunuzu unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun ve küçültün.
*Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun pide şeklinde açın (oklava veya elinizle)
*İçine harcınızdan yeterli miktarda koyup uygun şekli verin.
*Bütün hamur ve harcı buluşturduktan sonra önceden 200 dereceye ayarladığınız fırınınızda pideleri 10-15 dakika kadar yani sadece üzerleri biraz kızarıncaya dek pişirin. Gerekirse üzerlerine katı yağ sürerek sıcak sıcak servis edin.
Not: Çalışan ve vakti olmayan arkadaşlar aynı içi hazırlayıp, pideciye de yaptırabilirler..
0 yorum:
Yorum Gönder