BOMBAY (JUMBO) FASULYE PİYAZI

Baktım, herkeste bir yılbaşı telaşı (sanki bende yok ! birazdan doğru mutfağa:) Meze, tavuk, hindi, tatlı, salata tarifleri havalarda uçuşuyor. "Başı kel" sınıfına dahil olmamak için :)) kardeşimde yiyip bayıldığım ve epeydir sık sık yaptığım bu fasulye piyazının tarifini girmeye karar verdim.. Normal ebatlardaki fasulyeyle sıkça yapılıyor ama bu boy biraz daha meşakkatli olduğundan pek tercih edilmediğini düşünüyorum. Bakalım; gelecek yorumlarınızdan hiç de böyle olmadığına inanırım belki :) Afiyet olsun diyor ve bu vesileyle de hepinize mutlu yıllar diliyorum..
 Malzemeler:
*****************
*1 su bardağı kadar Bombay fasulye (jumbo boy diye de geçer)
*Yarım demet maydanoz
*2 adet domates
*1 adet sivri yeşil biber
*1 adet kırmızı soğan (yoksa diğer tür de olur)
*Süslemek için siyah zeytin
*Dilerseniz birkaç diş sarımsak (kornişon turşu da iyi bir alternatiftir) 

Sosu için:
-------------------
*Tuz, limon suyu, sirke ve zeytinyağı (damak zevkinize göre ekleyin; sirke sevmiyorsanız yapacak bir şey yok ama piyaza lezzet veren en önemli ajan olduğunu da unutmayın:)
Yapılışı:
*******************
*Fasulyeyi akşamdan suya koyun.
*Sabah, diriliğini kaybetmeyecek ve fazla dağılmayacak şekilde haşlayın. Bu esnada kabukları ayrılacaktır; kabuklarını yavaşça ayırıp atın (dağılmasınlar)
*Haşlama sırasında sosu hazırlayın; bunun için sos malzemesini çırpın.
*Haşlama ve kabuk ayırma işlemi bitince sosu fasulyeye boca edin.
*En az yarım saat, arada sırada sosla fasulyeyi karıştırarak, bekleyin. Bu arada lezzetini iyice çekecektir.
*Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri küp küp kesin, biber ve maydanozu incecik kıyın, varsa diğer  malzemenizi de katın; piyaza ekleyip karıştırın.
*Üzerini siyah zeytin ve dilediğiniz başka malzemeyle süsleyip MUTLAKA kayık tabakta servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder