Tatlı krizi ve eski bir tarifle gelen mutluluk


   İnsanın canı bazen bir şeyler çeker fakat ne olduğunu bilemez ya hani, ben de öyle bir durumdaydım geçen cuma akşamı.. Genelde cuma ve cumartesi akşamları olur nedense bu bana. Evet biliyorum tatlı bir şeyler ama ne?? Sanki haala okullu öğrenciymişim gibi  de cuma akşamları kendime ödül verme gereği duyarım tatlıyla pastayla :) Açtım tarif defterimi, epeey eski olan bu tarifi azıcık modernize ederek uyguladım. Bu da kendime ve bizim kızlara ödülümdü..


Halleyli Pasta

10 adet halley 
2 adet muz
1,5 poşet kremşanti + 1,5 su bardağı süt
Ceviz içi ( hafifçe dövülmüş )
Arzuya göre portakal kabuğu rendesi , hindistan cevizi

Üzeri için 1 paket Cremole ve süt

Halleyleri ve muzları bıçakla küçük parçalara kesiyoruz. Kremşanti ve cevizle karıştırıyoruz. Kare bir borcama boşaltıp düzlüyoruz. Üzerine poşetindeki tarife uygun olarak Cremole yapıyoruz ve yayıyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. ( ya da en az 4-5 saat)  Hindistan cevizi ile süslüyoruz. 



0 yorum:

Yorum Gönder