YULAFLI TUZLU DİLİMLER



Yulaf, sağlıklı beslenmede önemli yeri olan bir tahıl ve ben özellikle ekmeklerimde sıklıkla kullanıyorum. Bir de geceleri yatar ayak şeytan midenize iner ve acıkırsınız ya:)) işte öyle zamanlarda küçük bir kase yulaf ezmesini soğuk sütte ıslatıp atıştırmalık yapıyorum. Hem gece boyunca acıkmıyorum, hem de vicdan azabı çekmiyorum:)) Bu tarif, Dr.Oetker'in kabartma tozu paketlerinden birinin arkasında dikkatimi çekmişti. Şekerli olmayışı onu daha da cazip kılmıştı. Hemen denedim. Bu kurabiyelerden birer-ikişer ara öğünlerimde tüketiyorum; hem tok tutuyor, hem de kan şekerimi dengeliyor. Takip eden ana öğüne kadar beni idare ediyor. Herkese ama özellikle diyette olanlara tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
**********
*125 gr.oda sıcaklığında margarin  veya tereyağı (isterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz)
*2 yumurta
*1/2 su bardağı süt
*2,5 su bardağı kadar kepekli un
*1,5 su bardağı yulaf ezmesi
*1/2 paket kabartma tozu
*1/2 çay kaşığı; karabiber, kırmızı toz biber, kekik veya istediğiniz baharat
*1 çay kaşığı tuz
*1/2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı

Yapılışı:
*******
*Margarin, yumurtalar ve sütü mikserle karıştırın, içine kalan kuru malzemeyi ekleyip kaşıkla karıştırın ve mikserle biraz daha çırpın .
*Tamamen karıştıklarından emin olunca yemek kaşığıyla birer kaşık alıp fırın tepsisine aralıklı olarak koyun (pişirme kağıdı sererseniz yapışma riski azalır)
*Üstlerine ıslatılmış kaşığın sırtıyla bastırıp biraz yassıltın.
*Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
*Tepside biraz ılındıktan sonra kurabiyeleri tel ızgarada soğutun.

0 yorum:

Yorum Gönder