Zerdeçallı Meyveli Kup


 Bu soğuk günlerde yazdan kalma bir lezzet var bugün bloğumda.Ablamla üzerinde ufak değişiklikler yaparak hazırladığımız bu tarif teyzemin kızı Hatice ablama ait.Epey becerikli ,tatlıdan tuzluya değişik tatlara imza atan bir mutfak mucididir kendisi.Lezzetli ve hoş sunumlarla harika şeyler hazırlar.İlk olarak bir yaz günü onda yemiştik bu tatlıyı.Bu yaz ablam bana geldiğinde, evde otururken  ne yapalım ne yapalım diye düşünürken aklımıza bu tarif geldi.Ben muhallebiyi karıştırırken, ablamda büyük bi sabırla bi orduya yetecek kadar meyveyi minicik minicik doğradı:) sonunda ortaya bol meyveli leziz bir tatlı çıkıyor.Zerdeçalın verdiği hoş renk,meyvelerin bolluğuyla, portakalın verdiği o harika  aroma yaz için tam bir ferahlatıcı.Hatta benim için kışında yapacağım tatlı favorilerim arasında.Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.Unutmadan muhallebi ve meyvelerinizden biraz artarsa bizim yaptığımız gibi, borcama birer kat eti burçak bisküvi dizerek.Üzerine muhallebi ,birer kat meyve ve tekrar muhallebi koyarak hazırlayabilirsiniz.Hatta kaselere dökmeyerek sırf bu şekildede iki üç kat olarak pasta gibide hazırlayabilirsiniz.Öylede çok ama çok lezzetli oldu.



 Zerdeçallı Meyveli Kup

 Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 portakal suyu
  • 1 adet portakal rendesi
  • Meyve olarak kırmızı erik,portakal,muz,elma,üzüm,mandalina,şeftali,armut
Yapılışı
  • Su,nişasta ve şekerinizi kısık ateşte pişirmeye başlayın.Ardından portakal suyu,zerdeçal ve portakal kabuğu rendenizide ekleyin.Hafif koyu bir kıvam alıp fokurdayana kadar karıştırın.Çokta koyu olmamasına dikkat edin.Çünkü nişastanın etkisiyle çok fazla katılaşabilir.Ve sonradan çok yoğun olur.
  • Diğer taraftan meyvelerinizi minik küpler halinde doğrayın.Üzerlerine kararmamaları için limon sıkmayı unutmayın.Büyük bir sabırla doğradığınız meyveleri kaselere paylaştırın.Ve muhallebiniz ılıkken üzerlerine dökün.Meyvelerin üzerini kaplamasına özen gösterin.Ve dolapta soğumaya bırakın.
  • Meyveleri değerlendirme açısındanda güzel bir tarif.Boş bulunup gereksiz bir ton meyve aldığımız günlerde meyvelerin değerlenmesi açısından süper.Biz meyve işini biraz abarttık tabiki:)iki üç çeşit meyveylede gayet güzel oluyor.Ama ne yalan söyleyeyim meyveler ne kadar artarsa sanki lezzeti bi okadar artıyor benden söylemesi.

Eti burçakla hazırlanmış şekli



0 yorum:

Yorum Gönder