BALKABAKLI KUPLAR

2013 yılının ilk gününden herkese kocaman bir MERHABA diyor ve ağzınızın tadının hep güzel olacağı bir yıl diliyorum. Bu vesileyle de güzel bir tatlı tarifiyle yeni yıla başlıyorum :)
Balkabağı çıktığından beri huşu içinde blogger arkadaşlarımın balkabaklı tarifler çılgınlığını izliyorum:) Herbiri birbirinden leziz görünen şeylere bakınırken, yılbaşı sofrası için Papatya Prenses' te bu nefis tarifi buldum. Orijinali için buraya tık lütfen.. Hem hafif, hem şık. Bir kilo kabağımın yarısıyla bildik kabak tatlısını yaptım, diğer yarısıyla da bunu. Değişiklik olsun istedim.. Gayet emin olarak tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************

Muhallebi için:
-----------------------------
*1 kg.süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*Dilerseniz vanilya veya birkaç tane damla sakızı (ben damla sakızlı vanilin kullandım)
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Balkabağı püresi için:
-----------------------------
*Temizlenmiş haliyle yarım kilo balkabağı
*150 gram şeker

Üzerini süslemek için:
------------------------------
*1 paket krem şanti
*1 su bardağından 1 parmak eksik süt (şantinin kaymak kıvamında olması için)
veya
*Kaymak tadında krem şanti (üstündeki tarife göre hazırlayın)
veya
*Kaymak
veya
*İrice dövülmüş ceviz  
Yapılışı:
******************
*Muhallebi için, margarin hariç, tüm malzemeyi tencereye alın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*Piştiğinde margarini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
*Mikserle 5 dakika kadar çırpın.
*Ortalama 6 adet kuba bölüştürün.
*Biraz ılındıklarında buzdolabına almak üzere bekletin ve o arada balkabağı püresini hazırlayın.
*Balkabağını rendeleyip üzerine şekeri de ekleyerek 10 dakika kadar pişirin.
*Sıcakken blenderden geçirin,soğumaya bırakın.
*Kupları dolaptan alın ve üzerlerine püreden eşit miktarlarda yayın.
*Tekrar dolaba alıp soğutun (mümkünse bir gün önce yapın veya 4-5 saat önceden hazırlayın)
*Servis edeceğiniz zaman süs malzemesini üzerine koyup sunun..



0 yorum:

Yorum Gönder