İstiridye Mantar Sote

Ben fotoğraf çekene kadar iyice kararttım mantarlarımı:) Fotoğraf modellerim biraz kendilerinden geçtiler.

 Merhabalar..

 Biraz geç kalmış olsamda herkesin yeni yılını kutlarım.Mutlu sağlıklı daha nice nice yıllar dilerim herkese.Ufak bi rahatsızlık halsizlik,gezme tozma derken biraz ara verdim yine.Şimdilerdede Ankara yolcusuyum.Gitmeden bir tarif ekleyeyim dedim hemencecik.Nefis bir mantar tarifim var.Artık sık sık rastladığımız istiridye mantarı.
 İstiridye mantarının kendine has aroması çok hoşuma gidiyor.Piştikçe yayılan koku gerçekten harika.Hatta insanın o kokuyu bastırmamak için baharat yada soğan gibi malzemeleri bile ekleyesi gelmiyor.Geçenlerde sade olarak kavurdum ve hafif karabiber takviyesiyle bile harika oldu.Yanınada bir pilav yaparsanız.E tabi bide bol bol yeşilikle dolu salata tabağınız.İşte size harika bir öğün.Benim favorilerimden.Neredeyse etle eşdeğer bir protein yapısına sahip olan  istiridyenin sağlık açısından faydalarıda çok. Belki şuradan göz atmak istersiniz neymiş ne değilmiş diye.Merak eden ve denemeyenler bi göz atın derim.Hatta birbirinden güzel tarifler içinde buraya tık tıkk lütfen.


İstiridye Mantar Sote

Malzemeler
  • 2 paket istiridye mantarı (400 gr kadar vardı pakette) Tadef (Tarım federasyonu)güvencesiyle bazı marketlerde bulabilirsiniz.Hatta pazarlarda.
  • Yarım soğan
  • 2-3 adet domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağ 
  • Kekik,taze çekilmiş karabiber,kırmızı toz biber
  • Limon suyu
  • Tuz   


Yapılışı

  •  Mantarlarınızı güzelce yıkayın temizleyin.Gerekirse eğer çoksa limonlu suda bekletin.Bekletinki kararmasınlar.
  • Mantarların bazıları epey büyük olduğu için ben biraz minik parçalara böldüm.İstediniz şekilde doğrayabilirsiniz.Hatta büyük büyük bile kavurabilirsiniz.
  • Tencereye yağınızı alın ve kızdırın.Soğanınızı istediğiniz şekilde doğrayıp tencereye alın.İyice kavurun.
  • Mantarlarınızıda tencereye alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Sarımsaklarınızıda ve rendelediğiniz domateslerinizide ekleyin.Mantarlarınız istediğiniz dirilikte olana dek pişirin.En son tuz ve baharatlarınızı ekleyin.
  • Ben tadının çok değişmemesi için baharat miktarını çok az tuttum.Ve soğanıda çok az koydum .Kendine has aromasını daha iyi ortaya çıkardığını düşünüyorum.Hatta geçenlerde soğan hiç eklemedim.Ama bol soğanlada lezzeti hoş oluyor tabiki
  •  Biraz daha geç piştiğini hatırlatmakta  fayda var.Eğerki iyi pişmemişse mantarlarınız, sıcak su takviyesi yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder