Unlu Börek
Bugün gelen misafirlerim için yaptığım ikramlıklarımın tariflerini sırayla sizlerle paylaşacağım.
İlk olarak Unlu Börek.
Malzemeler:
5 yufka,
un (her yufka için 3 tepeleme yemek kaşığı),
125 gr. eritilmiş tereyağ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı su,
beyaz peynir.
Yapılışı:
Bir yufka tezgaha serilir, üzerine erimiş tereyağ, sıvıyağ ve su karışımı sürülür. Bunun üzerine un elekle serpilir. Sonra yufka ikiye katlanır. Katlanan kısmın üzerine yine yağ-su karışımı sürülüp, un serpilir. Yufka 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Yufkanın ucuna peynir konup muska şeklinde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Üzerine yağ-su karışımı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecedeki fırında pişirilir.
İlk olarak Unlu Börek.
Malzemeler:
5 yufka,
un (her yufka için 3 tepeleme yemek kaşığı),
125 gr. eritilmiş tereyağ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı su,
beyaz peynir.
Yapılışı:
Bir yufka tezgaha serilir, üzerine erimiş tereyağ, sıvıyağ ve su karışımı sürülür. Bunun üzerine un elekle serpilir. Sonra yufka ikiye katlanır. Katlanan kısmın üzerine yine yağ-su karışımı sürülüp, un serpilir. Yufka 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Yufkanın ucuna peynir konup muska şeklinde sarılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Üzerine yağ-su karışımı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecedeki fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder