ŞAM KURABİYESİ
Sevgili arkadaşım Özgül'ün (Özgülün Tarifleri) bu kolay ama nefis kurabiye tarifine rastladığım gün, "Allah'tan başka şey isteseymişim olacakmış" dediğim günlerden biriydi benim için:) Çünkü tıpkı böyle çabucak yapılıp çayın yanına eşlik edecek birşey arıyordum o gün.. İyi ki rastlamışım ve yapmışım. Niçin Şam Kurabiyesi denildiği konusunda bir fikrim yok açıkçası ama nefis olduğu hakkında çok fikrim var:) Orijinal tarif burada. Özgülüm'e tarif için tekrar teşekkür ediyor ve "elerine sağlık" diyorum. Size de afiyet olsun..
Malzemeler:
********************
*3 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
*4 yemek kaşığı teryağı veya margarin (oda sıcaklığında)
*2 su bardağı toz şeker (ben 1,5 bardak kullandım)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Limon veya portakal kabuğu rendesi
*Dilerseniz 1paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
--------------------------
*Ayırdığınız yumurta sarısı
*Toz şeker
Yapılışı:
**********************
*Toz malzeme ve limon-portakal kabuğu rendesi hariç, tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alıp mıncıklayarak güzelce karıştırın.
*Kuru malzemeyi yavaşça ekleyerek ve limon-portakal kabuğunu da katarak kulak memesine yakın bir hamur hazırlayın.
*Hamurunuz elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyin ve haamurdan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsinize aralıklı olarak sıralayın.
*Bu arada fırınınızı 200 dereceye ısıtmak üzere çalıştırın.
*Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürün ve bir çatal yardımıyla çizikler yapın.
*Toz şekeri de parmak ucunuzla veya bir kaşık yardımıyla en üste serpiştirin.
*Fırına verin ve üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
*Yeterince kızardıklarında, daha fazla sertleşmelerini beklemeyin. Çıkardığınızda iç ısılarıyla biraz daha pişip yeterince sertleşeceklerdir.
*Fırından çıkardığınızda hemen tepsiden almaya kalkmayın, dağılabilirler Biraz ılınmalarını bekleyip spatül yardımıyla alın ve servis edin..
Malzemeler:
********************
*3 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
*4 yemek kaşığı teryağı veya margarin (oda sıcaklığında)
*2 su bardağı toz şeker (ben 1,5 bardak kullandım)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*Limon veya portakal kabuğu rendesi
*Dilerseniz 1paket vanilya
*Aldığı kadar un
Üzeri için:
--------------------------
*Ayırdığınız yumurta sarısı
*Toz şeker
Yapılışı:
**********************
*Toz malzeme ve limon-portakal kabuğu rendesi hariç, tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alıp mıncıklayarak güzelce karıştırın.
*Kuru malzemeyi yavaşça ekleyerek ve limon-portakal kabuğunu da katarak kulak memesine yakın bir hamur hazırlayın.
*Hamurunuz elinize yapışmayacak hale gelene kadar un ekleyin ve haamurdan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsinize aralıklı olarak sıralayın.
*Bu arada fırınınızı 200 dereceye ısıtmak üzere çalıştırın.
*Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla sürün ve bir çatal yardımıyla çizikler yapın.
*Toz şekeri de parmak ucunuzla veya bir kaşık yardımıyla en üste serpiştirin.
*Fırına verin ve üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
*Yeterince kızardıklarında, daha fazla sertleşmelerini beklemeyin. Çıkardığınızda iç ısılarıyla biraz daha pişip yeterince sertleşeceklerdir.
*Fırından çıkardığınızda hemen tepsiden almaya kalkmayın, dağılabilirler Biraz ılınmalarını bekleyip spatül yardımıyla alın ve servis edin..
Begendigine sevindim canim afiyet bal seker olsun.Kucak dolusu sevgilerimi biraktim����
YanıtlaSil