ÇATLAK KURABİYE
Geçen hafta İstanbul'daki Mücevher Fuarı'na eşimin katıldığından bahsetmiştim dün. İşte orada bana düşen görev onu ve ekibini sabah akşam evle fuar arasında götürüp getirmekti (Şoför Nebahat yollarda:))) Ha.. bir de onlara aralarda atıştıracakları şeyler hazırlamak.. Çünkü başları ziyaretçi kaynıyorken yemek yemeye değil ancak atıştırmaya vakit bulabiliyorlardı. Görüntüsünün inadına sıvıyağla yapılan bu kurabiyenin tarifini alelacele Beyaz Hanımeli bloğunda buldum, o da sanırım lezzet.com.tr'den almış. Orijinali damla çikolatalı kahveli olan tarifi ben evdeki malzemeye göre uyarlayıp yaptım, yine de stand'da kapış kapış gitti:) Size kendi miktarlarımla tarif edeceğim. Görüntüden ümitlenenlere tavsiye olunur. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*********************
*Yarım su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
*3/4 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız 1 bardak)
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1,5 - 2 su bardağı kadar un (yavaş yavaş ekleyin, fazla gelebilir)
*Bir fiske tuz
*Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
*Yarım tatlı kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
*******************
*Yağ ve şekeri mikserle biraz çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Diğer tüm malzemeyi, unu yavaş yavaş dökerek, katın ve yoğurun.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin (pişerken yayılacaklar, dikkat ! ) Kaşığın sırtıyla üzerlerini hafifçe bastırın.
*Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin ve sadece 15 dakika pişirin.
*İlk çıkardığınızda halen biraz yumuşak olacaklardır ama önemsemeyin çünkü iç ısılarıyla biraz daha pişip tam kıvama kısa sürede geleceklerdir, daha uzun süre pişirmeyin.
*Biraz ılındıklarında spatül yardımıyla tepsiden alıp servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder