ÇATLAK KURABİYE

Geçen hafta İstanbul'daki Mücevher Fuarı'na eşimin katıldığından bahsetmiştim dün. İşte orada bana düşen görev onu ve ekibini sabah akşam evle fuar arasında götürüp getirmekti (Şoför Nebahat yollarda:))) Ha.. bir de onlara aralarda atıştıracakları şeyler hazırlamak.. Çünkü başları ziyaretçi kaynıyorken yemek yemeye değil ancak atıştırmaya vakit bulabiliyorlardı. Görüntüsünün inadına sıvıyağla yapılan bu kurabiyenin tarifini alelacele Beyaz Hanımeli bloğunda buldum, o da sanırım lezzet.com.tr'den almış. Orijinali damla çikolatalı kahveli olan tarifi ben evdeki malzemeye göre uyarlayıp yaptım, yine de stand'da kapış kapış gitti:) Size kendi miktarlarımla tarif edeceğim. Görüntüden ümitlenenlere tavsiye olunur. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*********************
*Yarım su bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım) 
*3/4 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız 1 bardak)  
*1 yumurta 
*1 paket vanilya 
*1,5 - 2 su bardağı kadar un (yavaş yavaş ekleyin, fazla gelebilir) 
*Bir fiske tuz 
*Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu 
*Yarım tatlı kaşığı karbonat 
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*1 tatlı kaşığı susam 
Yapılışı:
*******************
*Yağ ve şekeri mikserle biraz çırpın. 
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın. 
*Diğer tüm malzemeyi, unu yavaş yavaş dökerek, katın ve yoğurun.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin (pişerken yayılacaklar, dikkat ! ) Kaşığın sırtıyla üzerlerini hafifçe bastırın. 
*Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin ve sadece 15 dakika pişirin.
*İlk çıkardığınızda halen biraz yumuşak olacaklardır ama önemsemeyin çünkü iç ısılarıyla biraz daha pişip tam kıvama kısa sürede geleceklerdir, daha uzun süre pişirmeyin. 
*Biraz ılındıklarında spatül yardımıyla tepsiden alıp servis edin. 


0 yorum:

Yorum Gönder