KOLAY KREM KARAMEL

Sevgili becerikli arkadaşım Nilgün'ün Sen de Pişir sitesinden alıp denediğim bu nefis krem karamel tarifi, özellikle yüksek kolesterolden muzdarip olanlar veya fazla yumurta kokusundan hazzetmeyenler için bire bir.. Hem hafif, hem lezzetli, hem sadece iki yumurtalı, dahası çok kolay. Lafı hiç uzatmadan hemen tarife geçiyorum zira bir an önce denemenizden yanayım:) Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun.. 
Malzemeler:
**********************
*1 litre süt
*2 yumurta
*8 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta 
*1 paket vanilya (dilerseniz) 

Karameli için:
-----------------------------
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı (küçük boy) su 
Yapılışı:
************************
*Öncelikle karameli hazırlamak için malzemeyi bir tencereye alın ve ocak üstünde şeker eriyip karamel rengini alana kadar kavurun. Karamelli suyu karamel kaplarınıza bölüştürün. 
*Muhallebi için tüm muhallebi malzemesini tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
*Muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatın, 7-8 dakika çırpın ve kaplardaki karamellerin üzerine 
bölüştürün. Soğuduğunda buzdolabına alın. 
*3-4 saat veya bir gece beklettikten sonra kenarına bıçak gezdirip servis tabağına ters çıkarın ve servis edin.
*Dilerseniz üzerine ince çekilmiş fındık veya ceviz serpebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder