Kremalı Köri Soslu Tavuk Tarifi
KREMALI KÖRİ SOSLU TAVUK
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 300 gr mantar
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı ve Hazırlanması:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak doğranıp tavada pişirilir. Tavuklar suyunu çekince mantarlar eklenip pişirilir. Bir kasede süt, un, tuz ve köri çırpılır. Mantar da suyunu çektikten sonra kase içeriği tavaya ilave edilip karıştırılır, tereyağı da eklenip kısık ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşınca ocak kapatılıp servis edilir.
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 300 gr mantar
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı ve Hazırlanması:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak doğranıp tavada pişirilir. Tavuklar suyunu çekince mantarlar eklenip pişirilir. Bir kasede süt, un, tuz ve köri çırpılır. Mantar da suyunu çektikten sonra kase içeriği tavaya ilave edilip karıştırılır, tereyağı da eklenip kısık ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşınca ocak kapatılıp servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder