Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:



  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı kırıklı pirinç ( ya da 1 kahve fincanı)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1-1,5 lt su
  • 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • Tuz-karabiber
  • 1 adet domates


Tarifi:

  • Bu çorbanın düdüklü tencerede yapılışını tarif ediyorum, sizin koşullarınıza göre, pişme süresi değişebilir.
  • Mercimek ve pirinci yıkayıp süzün.
  • Havucu ve patatesi soyup, rendeleyin.
  • Hepsini yeterli miktardaki su ile birlikte düdüklü tencereye koyun.
  • Malzemelerde su miktarını 1-1,5 lt. arası yazdım, sizin yoğunluk ve miktara göre ayarlamanız gerekiyor.
  • İstediğiniz miktarda tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra düdüklü tencere de 12 dak. pişirin.
  • Piştikten sonra isteğe bağlı olarak taneli veya blender ile ufalayıp pürüzsüz bir çorba elde edebilirsiniz.
  • En güzel yanı ise şimdi geliyor:
  • 1 adet domatesi rendeleyip, tereyağında pişirip, çorbaya katıyoruz.
  • Bu geleneksel mercimek çorbasında yok sanırım, ama yaz domatesi ile bunu yaparsanız farklı bir lezzet elde etmiş olursunuz.
  • Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder