Vitamin Deposu: Sebze Çorbası Tarifi
10 bardak et suyu
1 kahve fincanı pirinç
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı yağ
2 soğan
1 patates
1 havuç
6 7 dal kereviz
6 7 kök ıspanak
6 7 dal maydanoz
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır. Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır.
Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir. Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır. 5 yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır.
Servis önerisi: Mevsime göre taze sebzeler de kullanılabilir.

0 yorum:
Yorum Gönder