ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Zeytinyağlı enginar tarifini daha önce burada vermiştim. O tarif tamamen annemden devşirilmiş ve ailede geleneksel olarak yapılandı. Fakat geçtiğimiz haftalarda katıldığım Tepekule Catering İşbirliği ile Miranda Zeytinyağlı Lezzetler etkinliğinde Şef Binali Yılmaz'ın yaptığı enginar yemeğinden sonra bu ikisini dönüşümlü olarak yapmaya karar verdim. Bildiğim tariften tamamen vazgeçmek için gerekçem yok açıkçası, bana göre nefis çünkü. Ancak Binali Bey'in yaptığı şekliyle daha aydınlık görüntüsü olan ve lokum gibi bir yemek çıktı ortaya ve o haline de bayıldım. Onun için hemen deneyip size anlatmak niyetim vardı zaten o günden beri. İşte bugün denedim ve geldim. Buyrun, afiyet olsun..
Malzemeler:
***********************
*5 adet taze ve bütün enginar (İstanbul'da bütün bulmanın zorluğundan bahsedildiği için özellikle böyle dedim:)
*15-20 adet arpacık soğan
*Dilerseniz bir küçük kase taze iç bakla (tarifin orijinali baklalı ancak ben koymadım)
*Zeytinyağı
*1 limonun suyu sıkılmış bekletme suyu
*Damak zevkinize göre tuz
*Yarım limonun suyu
*2 tatlı kaşığı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*Üzeri için dereotu
Yapılışı:
***********************
*Limonlu bekletme suyunu hazırlayın.
*Yapraklı bütün enginar çanağının ücte ikisini kesip atın. Taze yaprakları kalsın.
*Bu arada enginarın pratik ayıklanması için sevgili arkadaşım Pembe Kekik'in videosunu buradan izleyebilirsiniz..
*Saplarını kesip dış kart kısımlarını atarak temizleyin ve üçe-dörde bölerek suya salın.
*Enginarların göbeğindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla oyarak çıkarın.
*Enginar-sap bağlantısını yukarıdaki gibi ayarlayabilirsiniz de.. Enginarlarınızı görüldüğü gibi ikiye bölün ve suya koyun.
*Tencereye soyup temizlediğiniz arpacık soğanlarını bütün olarak ve zeytinyağıyla birlikte alın, ocağa oturtun.
*Üzerlerine iki tatlı kaşığı unu serpiştirip kavurmaya başlayın.
*Soğanlar biraz öldüğünde üzerine enginarların üzerine biraz çıkacağından emin olduğunuz miktarda su ekleyin. İçine tuz, şeker ve yarım limon suyunu da koyup kaynatın.
*Enginarları ve kullanacaksanız taze iç baklaları suyun içine yerleştirin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Suyunu çekmeye başladığında pişme durumlarını kontrol edip ateşten alın.
*Mümkünse biraz soğutarak ve üzerini dereotuyla süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
***********************
*5 adet taze ve bütün enginar (İstanbul'da bütün bulmanın zorluğundan bahsedildiği için özellikle böyle dedim:)
*15-20 adet arpacık soğan
*Dilerseniz bir küçük kase taze iç bakla (tarifin orijinali baklalı ancak ben koymadım)
*Zeytinyağı
*1 limonun suyu sıkılmış bekletme suyu
*Damak zevkinize göre tuz
*Yarım limonun suyu
*2 tatlı kaşığı un
*1 tatlı kaşığı şeker
*Üzeri için dereotu
Yapılışı:
***********************
*Limonlu bekletme suyunu hazırlayın.
*Yapraklı bütün enginar çanağının ücte ikisini kesip atın. Taze yaprakları kalsın.
*Bu arada enginarın pratik ayıklanması için sevgili arkadaşım Pembe Kekik'in videosunu buradan izleyebilirsiniz..
*Saplarını kesip dış kart kısımlarını atarak temizleyin ve üçe-dörde bölerek suya salın.
*Enginarların göbeğindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla oyarak çıkarın.
*Enginar-sap bağlantısını yukarıdaki gibi ayarlayabilirsiniz de.. Enginarlarınızı görüldüğü gibi ikiye bölün ve suya koyun.
*Tencereye soyup temizlediğiniz arpacık soğanlarını bütün olarak ve zeytinyağıyla birlikte alın, ocağa oturtun.
*Üzerlerine iki tatlı kaşığı unu serpiştirip kavurmaya başlayın.
*Soğanlar biraz öldüğünde üzerine enginarların üzerine biraz çıkacağından emin olduğunuz miktarda su ekleyin. İçine tuz, şeker ve yarım limon suyunu da koyup kaynatın.
*Enginarları ve kullanacaksanız taze iç baklaları suyun içine yerleştirin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
*Suyunu çekmeye başladığında pişme durumlarını kontrol edip ateşten alın.
*Mümkünse biraz soğutarak ve üzerini dereotuyla süsleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder