Malzemeler: * 1 dilim bayat ekmek * Birkaç damla sirke * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek * Bir tutam tuz ve karabiber * 150 gr badem içi * 250 gr beyaz üzüm * 2 diş sarımsak
Hazırlanması: * Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın. * Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. (Kızarmamalarına dikkat edin.) * Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın. * Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün. * Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın. Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun. * Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin. * Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın. Kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın. * İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder