Karides Tava

Malzemeler

Yarım Kilogram Karides
Yarım Çay Bardağı Ay çiçek Yağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
10 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz


Hazırlanışı:
Deniz mahsüllerinden olan Karides Tava Tarifi için, yayvan tavayı yüksek ateşte kızdırıp ateşi kısın. Buzluktan çıkardığınız karidesleri olduğu gibi tavaya atın. Karidesler suyunu salarken üzerinde yemek kaşığıyla sirke atın. Tahta kaşık yardımıyla iyice kızartın tahimini 3 – 5 dakika kadar. Başka bir tavaya ay çiçek yağı koyup kızdırın. Yağ kızınca diğer taraftaki karideslerinizi kızartma tavasına alın.
Spatula kullanarak kızarma sırasında karidesleri ters yüz edin. Pul biber, ince kıyılmış sarımsakla beraber tereyağınıda tavaya ekleyip bir miktar daha pişirin. 1 2 dakika daha kızartın. Ocağın altını kapatın.

0 yorum:

Yorum Gönder