Kasede ve Bardakta Şokalalı Krema
Kasede ve Bardakta Şokalalı Krema
Bardakta Yapılışı
Malzemeler :
500 gr. kaynar süt
4 yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
50 gr. kakao
./
6 yaprak jelatin
./
6 yaprak jelatin
Krema Tarifi
Jelatini kendisine göre bol soğuk, mümkünse buzlu suda 1 saat ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarın. Bir tencerede kakao, şeker ve yumurta sarısını yumurta vurma teli ile iyice karıştırınız.
Devamlı karıştırarak kaynar sütü ilâve edip ağır ateşte kaynatmadan devamlı karıştırarak 3-4 dakika karıştırıp ateşten alınız. Eğer içinde kakao parçası varsa süzünüz. Jelatini ilâve ederek karıştırınız. Soğutunuz. Soğuyunca hemen vurulmuş krem şantiyi bir kevgirle karıştırarak yedirip bardaklara boşaltınız.
Buzluğa koyup 30 dakika veya daha sonra servis ediniz.
Devamlı karıştırarak kaynar sütü ilâve edip ağır ateşte kaynatmadan devamlı karıştırarak 3-4 dakika karıştırıp ateşten alınız. Eğer içinde kakao parçası varsa süzünüz. Jelatini ilâve ederek karıştırınız. Soğutunuz. Soğuyunca hemen vurulmuş krem şantiyi bir kevgirle karıştırarak yedirip bardaklara boşaltınız.
Buzluğa koyup 30 dakika veya daha sonra servis ediniz.
Kasede Yapılışı
Malzemeler:
1 kg. kaynar süt
200 gr. toz şeker
40 gr. kakao
4 yumurtanın sarısı
40 gr. pirinç unu
1/4 kahve kaşığı vanilya
NOT: 6 kase 6 kişi içindir
Bir tencerede toz şeker, kakao, pirinç unu yumurta sarısı ve vanilyayı İyice karıştırarak sütü kaynar olarak yediriniz (Yumurta çırpma teli ile). Ağır ateşte devamlı karıştırarak ve ağır ağır kaynatarak 5 dakika pişirip ateşten alıp hemen kaselere boşaltınız. Soğuk olarak servis ediniz.

0 yorum:
Yorum Gönder