Kereviç – Kerebiç – Gerebiç

Kereviç – Kerebiç – Gerebiç
Malzemeler:
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker (Pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır.)
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı ayçiçek yağı (Kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar.)
* Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. Kilislilerinki gibi bir tad istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim.)
İç Malzemeleri :
* 2,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 yada 1,5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
* Yarım su bardağı susam (Ben eklemedim.)
* Yarım çay bardağı hindistan cevizi
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanması:
* Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup, karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1,5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.
* Daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. Kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.
* Tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın. Hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin. (Püf noktası üzerileri kızarmayacak.)
* Kurabiyeler piştikten sonra hafif soğumasını bekleyin. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri döküp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder