Limonlu Ve Mısır Unlu Kurabiye

Limonlu Ve Mısır Unlu Kurabiye
Malzemeler:
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 3/4 su bardağı beyaz un
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1/4 su bardağı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1/2 su bardağı mısır unu

Hazırlanması:
* Tereyağıyla toz şekeri elinizle karıştırın. Yumurta, limon suyu, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırın.
* Son olarak unları ekleyip sertçe bir hamur yapın. (Bu aşamada un az gelirse sertçe bir hamur elde edene kadar un ilave edin.)
* Hamuru buzdolabında 45 dakika dinlendirdikten sonra parçalara bölüp 3-4 cm çapında rulolar haline getirin.
* Rulolardan yarım cm kalınlığında daireler kesip yağlanmış tepsiye dizin. (Bu aşamada hamurdan parçalar koparıp normal kurabiye gibi yuvarlayabilirsiniz.)
* 170 C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın. Bir spatula yardımıyla kurabiyeleri ters çevirip 5 dakika daha pişirin.
* Fırından çıkardıktan hemen sonra ufak bir süzgeç yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpin. Kurabiyeleri ters çevirerek yağlı kağıda alın. Diğer taraflarına da pudra şekeri serpin.
* Ilık olarak servis yapabileceğiniz gibi iyice soğuttuktan sonra hava almayacak teneke kutularda bir hafta kadar saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder