Sade Kolay Keşkül
Sade Kolay Keşkül
MALZEME:
3/4 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 litre (5 su bardağı) süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş)
Pirinci yıkayıp süzün. 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan kabuklarını soyun. Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin. Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın. Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Bağlı olduğu kategoriler: Tatlı Tarifleri, Sütlü Tatlı Tarifleri, Keşkül Tarifleri
NOT: (Pirinci suda yumuşattıktan sonra ezerek Osmanlı geleneğinden gelen “subye” hazırlanmış olur. Buna imkân veya vakit bulamayanlar pirinç yerine 6 silme çorba kaşığı pirinç nişastası da kullanabilirler.)

0 yorum:
Yorum Gönder