Sütlaç


Sütlaç

MALZEMELER
1 kg. süt
1  su bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı toz şeker (veya 30adet tatlandırıcı)
Fırında Sütlaç
Fırında Sütlaç tarifi
Süt, tencereye alınır. Haşlanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir. Toz şeker konulup karıştırılarak koyulaşıncaya dek pi­şirilir. Eğer tatlandırıcı kullanılacak ise süt ve pirinç koyulaş­tıktan sonra tencere ocaktan alınır, içine tatlandırıcılar atılıp karıştırılır.
Raife Adlı Üyemizden Bir Öneri:
Fırın sütlaç ısıya dayanıklı kaplara konup fırına verilmeden önce tepsiye soğuk su konulmalı ve fırının üst kısmı yakılmalıdır aksi taktirde süt kesilir. bu önemli bir püf noktası…

0 yorum:

Yorum Gönder