Sütlaç
Sütlaç
MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı toz şeker (veya 30adet tatlandırıcı)
Fırında Sütlaç tarifi
Süt, tencereye alınır. Haşlanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir. Toz şeker konulup karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Eğer tatlandırıcı kullanılacak ise süt ve pirinç koyulaştıktan sonra tencere ocaktan alınır, içine tatlandırıcılar atılıp karıştırılır.
Raife Adlı Üyemizden Bir Öneri:
Fırın sütlaç ısıya dayanıklı kaplara konup fırına verilmeden önce tepsiye soğuk su konulmalı ve fırının üst kısmı yakılmalıdır aksi taktirde süt kesilir. bu önemli bir püf noktası…
0 yorum:
Yorum Gönder