Yoğurtlu Kurabiye

Yoğurtlu Kurabiye
Kurabiye Hamuru İçin Malzemeler:
* 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 2 kahve fincanı toz şeker
* 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
* 2 yumurtanın sarısı
* 2 paket kabartma tozu
* 2 kahve fincanı yoğurt
* Aldığı kadar un (15-16 kahve fincanı)
Üzerine :
* 2 yumurtanın akı
* Toz şeker

Hazırlanması:
* Kurabiye hamuru için 1 paket margarini, 2 kahve fincanı toz şekeri, 2 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı ayçiçek yağını ve 2 yumurtanın sarısını karıştırın.
* Karışımın üzerine önce 2 paket kabartma tozunu ekleyin. (Normalde diğer tariflerde kabartma tozu undan sonra eklenir.)
* Unu azar azar ekleyerek karışıma yedirin ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerine bir bez kapatıp 5-10 dakika dinlendirin.
* 2 fırın tepsisini çok hafif yağlayın. Fırını 200 C’ye getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. (Yuvarlak veya elips.)
* Kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpin. Isınmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder