Deniz Börülcesi

Bir börülce merakıdır gidiyor.Tazesi,kurusu derken şimdi sırada deniz börülcesi var.Sarımsaklı yoğurtla yada bu şekilde bir sosla çok lezzetli oluyor.Diğer adıda tuzlu ot olan bu bitki gerçekten çok tuzlu o yüzden ben hiç tuz kullanmadım.Çok sağlıklı olduğu birçok deniz minerallerini içinde barındırmasından belli.Çok sağlıklı iyi hoşta tek hoşuma gitmeyen görüntüsü:)pek bi bakasım gelmiyor.Ama çok lezzetli bir bitki.Ekşimsi ve tuzlu tadı sarımsakla zeytinyağ ile  birleşince yedikçe yiyesiniz geliyor.Bu arada guatr hastalığınada iyi geliyormuş.Nedeni bol miktarda iyot içermesinden kaynaklanıyor.İsterseniz deniz börülcesi hakkında  Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bu sağlıklı kalorisi düşük leziz salatayı sık sık yapın yiyin bence.Herkese afiyet olsun..

Güzel bir hafta dilerim:)

Deniz Börülcesi


  • 1 bağ deniz börülcesi
  • Sızma Zeytinyağ birkaç yemek kaşığı
  • Yarım limon
  • 1-2 diş sarımsak

Yapılışı

Kökleri çamurlu olan börülcelerin kök kısımlarını kesin.Birkaç kez sudan geçirin.İyice yıkayınki çamurundan arınsın.
Daha sonra bir tencerede su kaynatın.Ve kaynayan suya börülcelerinizi atın ve on dakika kadar haşlayın.Çok çabuk haşlanıyor.Çok fazla kaynatmayın.
Börülcelerinizi süzüp buzlu yada soğuk suya atın yeşilliğini kaybetmemesi için bu işlemi yapın.
Bu sayede daha yeşil görünecektir.
Daha sonra börülcelerinizin içindeki sert kısımlardan kılçıklarından kurtulmak için baş kısmından tutarak yeşil kısımlarını aşağı doğru çekerek ayıklayın.
Ayrı bi yerde sarımsakları rendeleyin.Zeytinyağ ve limonla karıştırın.Bu sosu ayıklamış olduğunuz börülcelerin üzerine gezdirin.Ama kesinlikle tuz eklemeyin.Çünkü börülce aşırı tuzlu bir bitki.






0 yorum:

Yorum Gönder