EKŞİLİ ADANA ÇORBASI

lezzettarifcisi.blogspot.com EKŞİLİ ADANA ÇORBASI Tarifi
Malzemeler 250 gr. Kıyma 250 gr. Fiyonk Makarna 150 gr. Nohut, 6 diş Sarımsak 1 adet Limonun suyu 150 gr. Margarin Yeterince Et Suyu ya da Su Tuz Karabiber kırmızı Pul Biber ve Kuru Nane Yemeğin Tarifi Akşamdan ayıklayıp ıslattığımız nohudu 2 litre kadar suyla haşlayalım.Nohutların pişmesine yakın makarnayı da ilave edip hep birlikte pişirelim.Rendelenmiş 1 baş kuru soğan, kıyma ve yeterince tuzla karabiberi iyice yoğurup nohut büyüklüğünde köftecikler yapalım. Bu köfteleri 100 gr. margarin yağında pişirdikten sonra tencerede pişmiş olan nohut ve makarnaya ilave edelim.1 çay bardağı dolusu limon suyunu ilave edip bir taşım dahakaynatalım.1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,1 tatlı kaşığı kuru nane,yeterirfce tuz ve karabiberi 50 gr.kadar yağda kızdırıp çorbayailave edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp sıcaksıcak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder