Soğan Çorbası

lezzettarifcisi.blogspot.com Soğan Çorbası Tarifi
Malzemeler 7 adet kuru soğan 190 gr margarin 1 fincan dolusu un 1.5 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ½ bayat ekmek Yeterince tuz karabiber Yemeğin Tarifi Soğanlanı mümkün olduğu kadar ince kıyıp 1/2 paket margarin ile pembeleşinceyekadar kavuralım. 2 litre kadar et ya da sade suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım Soğanlar püre haline gelince, yeterince tuz ve karabiber ekleyip kaynatmaya devam edelim.Tencerede geri kalan margarini eritip içine unu ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım. 1,5 bardak sütü ilave edip karıştırdıktan sonra 2-3 kepçede çorbadan ekleyerek karıştıralım ve bu karışımı çorbaya ilave edip birkaç dakika daha kaynatalım. Kuşbaşı şeklinde kestiğimiz, bayat ekmekleri ister kızgın yağda ya da fırında kızartalım hazırladığımız çorbanın uzerine 1 kaşık kıtır ekmek ve kaşar peyniri rendesi ekleyerek sıcak sıcak servis yapalım. Not: Çorbanın pürüzsüz olmasını istiyorsanız süzgeçten geçirerek süzüp kalan posayı da ezerek (püre marinasından) kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder