Dağ Çileği Reçeli
Malzemeler:
1 olcu dag cılegı
2 olcu seker
1 olcu su
1 kucuk limon
Su ıle sekerı kaynatip tatlilara doktugumuz surup kivamina gelince cilekleri ekleyin. 5 dakika kaynatip cilekleri bir kevgir yardimiyla tencerenin icinden cikarin. Surubu istediginiz kivama gelinceye kadar tekrar kaynatin. Bir limonun suyunu ekleyip cilekleri tekrar ilave edin ve tencerenin altini kapatin.
Not:
Cileklerin sonradan eklenmesinin sebebi iyice pisip ezilmelerini onlemek.
Recelin alti kapatildiktan sonra koyulasmaya devam ediyor.
Eger recelin bir kismini sonraya saklamak istiyorsaniz (3-4 ay sonra kullanmak uzere) recel sicakken bir kavanoza koyup kavanozun agzini yeni bir kapakla kapatin. Kavanozu ters cevirip sogumaya birakin.
0 yorum:
Yorum Gönder