GALETALI PARMAK TAVUK
Malzemeler:
**************
*2 adet tavuk göğüs eti
*Bir kase kadar galeta unu
*Kırmızı pulbiber, kekik, tuz, istenirse köri
*Tavanın dibinde yarım parmağı geçmeyecek kadar zeytinyağı
Yapılışı:
**********
*Göğüs etlerini önce iki - üç kat filetoya ayırın veya hazır fileto edilmiş olanlarından alın.
*İnce uzun şeritler halinde kesin, çok uzun olacağı için boylamasına tekrar ikiye - üçe ayırın.
*Derin bir kabın içinde galeta ununu, tuzu, pulbiberi, kekiği ve istenirse köriyi iyice harmanlayın.
*Parmak dilimli tavuk etlerini bu galeta karışımına atıp iyice bulayın.
*Az yağınızı mümkünse vok tavaya alıp kızdırın ve etleri alıp tavaya atın.
*Harlı ateşte etler suyunu salıp makul miktarda çekene kadar tavayı sallayarak kavurun.
*Yanında ister ekmek, ister patates - pilav türü bir eşlikçiyle servis edin ama salatayı sakın eksik etmeyin:)
Not: Etler çok çabuk pişmektedir, o nedenle tavaya bol bol değil de birer - ikişer avuç atarak birkaç parti halinde pişirin. Hepsi bir atıldığında hem pişmesi zor olur, hem de sertleşir ve lezzetsiz olurlar.
0 yorum:
Yorum Gönder